Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 19 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Julia Even awarded with a NWO projectruimte grant to catch doubly magic tin

Julia Even awarded with a NWO projectruimte grant to catch doubly magic tin

julia even awarded nwo projectruimte voorstel

Lees verder

Resultaten Nationale Studenten Enquête bekend

De resultaten van de landelijke Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123 zijn bekend. 35 Procent van de studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte aan de NSE mee: dit zijn iets meer dan 10.000 studenten. Zij beoordelen hun studie gemiddeld met een 4,07 op een schaal van 1 tot 5, en de sfeer binnen de opleiding met een 4,14.Op de onderwerpen studieomgeving, faciliteiten, studielast en roostering scoort de RUG bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijke resultaat.

Lees verder

Prof.ir. Piet Tauber, architect Universiteitsbibliotheek, overleden

Zaterdag 13 mei overleed Pieter Hendricus (Piet) Tauber, negentig jaar oud. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Tauber de architect van het nieuwe gebouw van de Universiteitsbibliotheek aan de Broerstraat in Groningen. Hij drukte daarbij een belangrijk stempel op de Groningse universitaire wereld: tot op de dag van vandaag is de UB het centrum van studerend Groningen.

Lees verder

Geen akkoord VSNU en Oxford University Press

Vanaf 1 juni zullen de Nederlandse universiteiten geen toegang hebben tot de recentste tijdschriftartikelen van Oxford University Press.

Lees verder