Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 8 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Het is natuurlijk schromelijk overdreven, maar dat hoort er een beetje bij'

Jan Brouwer: 'Het is natuurlijk schromelijk overdreven, maar dat hoort er een beetje bij'

'Toen ik vanmorgen wakker werd zei mijn vrouw dat ik vandaag een pak aan moest trekken.' Hoogleraar Rechtswetenschap Jan Brouwer was overrompeld toen hij woensdag door burgemeester Peter den Oudsten werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 'Als je al die complimenten krijgt denk je: is dit allemaal waar? Het is natuurlijk schromelijk overdreven, maar dat hoort er een beetje bij', vertelt Brouwer aan RTV Noord.

Lees verder

Herman Bröring waarschuwt aardbevingsgedupeerden: 'Teken niet blind voor voucher van 1500 euro'

Mensen met schade door gaswinning moeten niet blind een voucher van 1500 euro aannemen. 'Pas op, want op die manier kunnen gedupeerden hun rechten verspelen.' Die waarschuwing komt van de Groningse hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen op RTV Noord. 'Als mensen het allemaal prima vinden, moeten ze het vooral aannemen. Maar ik zeg wel: kijk uit.'

Lees verder

Evelyn Bosma MA (Fryske Akademy) wint eerste Wetenschapsprijs Campus Fryslân

Winnaar wetenschapsprijs Campus Fryslân

Lees verder

Miljoenensubsidies voor RUG onderzoekers uit Zwaartekrachtprogramma

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) leveren een belangrijke bijdrage aan de onderzoeksprojecten die miljoenensubsidies toegekend hebben gekregen uit het Zwaartekrachtprogramma. De RUG is betrokken bij vier van de in totaal zes gehonoreerde projecten.

Lees verder