Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 2 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Hubb Willems over tegenstrijdige belangen in omstreden deal VVD-voorzitter Keizer

Hubb Willems over tegenstrijdige belangen in omstreden deal VVD-voorzitter Keizer

Bij de omstreden deal van VVD-voorzitter Henry Keizer speelden nog twee VVD'ers een rol: oud-minister Loek Hermans en senator Anne Wil Duthler. Beiden waren commissaris bij De Facultatieve, het uitvaartbedrijf dat Keizer in 2012 voor een schijntje zou hebben gekocht. Volgens Huub Willems, bijzonder hoogleraar Corporate Litigation en oud-voorzitter van de Ondernemingskamer, weegt de rol van de commissaris nog zwaarder als er sprake is van tegenstrijdige belangen. "De opvatting dat dat hier niet zou spelen, vind ik onbegrijpelijk", zo zegt hij in Nieuwsuur.

Lees verder

Apply now for the university minor Entrepreneurship!

The university minor Entrepreneurship (30EC) is for students who want to learn what it means to be an entrepreneur! Apply if you want to start an own business or if you want to learn entrepreneurial skills and knowledge .

Lees verder

Apply before 1 July for the faculty minor Innovation & Entrepreneurship!

The faculty minor Innovation & Entrepreneurship (30EC) is for FEB students who want to get ready to become an innovative entrepreneur. Apply before 1 July if you want to start an own business or if you want to learn entrepreneurial skills and knowledge .

Lees verder

UMCG start onderzoek naar stoppen met roken bij stellen met één roker

Een van beide partners van een stel rookt en wil hier mee stoppen. Wat is de rol van de niet-rokende partner daarbij en hoe kan hij of zij de roker ondersteunen in de poging om te stoppen met roken? Gezondheidspsychologen van het UMCG starten een nieuw onderzoek naar stoppen met roken.

Lees verder