Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 4 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Faculteiten en Universiteitsraad brengen werkbezoek aan Yantai

Faculteiten en Universiteitsraad brengen werkbezoek aan Yantai

Medewerkers en studenten van de faculteiten Science & Engineering, Ruimtelijke Wetenschappen, UMCG en GMW brengen van 24 tot en met 27 mei samen met het College van Bestuur een bezoek aan de toekomstige campus van de University of Groningen Yantai in China.

Lees verder

NWO honoreert  RUG-onderzoek naar dynamica van het universum

Het onderzoeksproject onder leiding van prof.dr. Helmi ontvangt een budget van € 255.000. Het project bundelt de krachten van de Gaia satelliet en de 4MOST-spectrograaf in Chili. Hierdoor kunnen onderzoekers de massaverdeling en de geschiedenis van onze Melkweg bepalen en licht werpen op de donkere kant van het heelal.

Lees verder

UMCG start twee onderzoeken naar verandering in depressieve klachten

Het UMCG begint met twee nieuwe onderzoeken naar het verloop van depressieve klachten. Het doel van beide onderzoeken is om na te gaan of er signalen zijn die aangeven dat er een verandering in depressieve klachten aan zit te komen.

Lees verder

Toegang tot tijdschriften Oxford University Press is hersteld

Onderhandelingen VSNU en de Oxford University Press zijn vastgelopen.

Lees verder