Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 18 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Energy Academy Europe in stijl geopend

Energy Academy Europe in stijl geopend

Woensdagmiddag 17 mei is de nieuwe Energy Academy Europe (EAE) van de Rijksuniversiteit Groningen op spectaculaire wijze geopend. Acrobaten daalden na de openingshandeling door CdK René Paas met drie grote banners af in de transparante halvan het nieuwe gebouw op de Zernike Campus Groningen.

Lees verder

Gronings pleitteam Diephuis wint Nationale Pleitmarathon 2017

Van 12 t/m 14 mei vond de Nationale Pleitmarathon 2017 plaats.

Lees verder

Bibliotheek Gedrags- en Maatschappijwetenschappen ingehuisd

Op maandag 15 mei overhandigde portefeuillehouder middelen Rita Landeweerd van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen het eerste te verhuizen boek uit de collectie GMW aan Marjolein Nieboer.Deze week volgt de rest van de collectie; de boeken zijn vanaf dat moment te vinden op de 3e verdieping van UB Binnenstad.

Lees verder

Resultaten Nationale Studenten Enquête bekend

De resultaten van de landelijke Nationale Studenten Enquête (NSE) van Studiekeuze123 zijn bekend. 35 Procent van de studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen werkte aan de NSE mee: dit zijn iets meer dan 10.000 studenten. Zij beoordelen hun studie gemiddeld met een 4,07 op een schaal van 1 tot 5, en de sfeer binnen de opleiding met een 4,14.Op de onderwerpen studieomgeving, faciliteiten, studielast en roostering scoort de RUG bovengemiddeld goed ten opzichte van het landelijke resultaat.

Lees verder