Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 4 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Ellen Deckwitz wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

Ellen Deckwitz wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

Dichter en schrijver Ellen Deckwitz is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview zal zij zich komend najaar buigen over actuele verschuivingen in drie verschillende literaire vormen: columns., korte verhalen en gedichten. Daarnaast verzorgt zij voor een geselecteerde groep studenten werkcolleges over het schrijverschap en het bewust kiezen voor een van deze literaire genres.

Lees verder

Arjen Lubach opent Open Dag Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Op vrijdag 2 juni zal schrijver en tv-persoonlijkheid Arjen Lubach de aftrap verrichten voor de Open Dag van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Om 12.00 uur is het hele trappenhuis van het UB-gebouw zijn speelveld.

Lees verder

Sonttolregisters Online zoekt vrijwilligers

Interesse in puzzelen, geschiedenis en oud handschrift? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Tresoar zoeken vrijwilligers om mee te helpen aan de realisatie van een unieke historische databank: Sonttolregisters Online.

Lees verder

Oxford Bibliographies Online uitgebreid

Onze licentie op de Oxford Bibliographies Online is nu uitgebreid met de onderwerpen: Art History, Cinema & Media Studies, Classics en Philosophy.

Lees verder