Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Brouwer en De Vey Mestdagh bij De Nacht van het Recht in Der Aa-kerk

Brouwer en De Vey Mestdagh bij De Nacht van het Recht in Der Aa-kerk

Op 1 juni zullen tijdens De Nacht van het Recht sprekers Jan Brouwer, Kees de Vey Mestdagh en Dries van Agt optreden, zo meldt de Groninger Gezinsbode. Prof. Jan Brouwer vertelt over de rechten van de burger rondom de aardbevingsproblematiek. Dr. mr. Kees de Vey Mestdagh gaat in op de veranderingen van het recht als gevolg van ict-ontwikkelingen. De lezing van oud-premier Dries van Agt gaat over mensenrechten in het kader van het Israël-Palestina conflict.

Lees verder

Huub Willems waarschuwt voor protectionisme, baantjesbescherming en het belonen van zwak bestuur in AkzoNobel-kwestie

Demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) pleit voor een wettelijke bedenktijd van een jaar bij een vijandig bod, maar oud-voorzitter van de Ondernemingskamer en hoogleraar Huub Willems waarschuwt voor protectionisme, baantjesbescherming en het belonen van zwak bestuur. AkzoNobel overleefde 29 mei met steun van de rechter een aandeelhoudersrevolte, zo meld NRC.

Lees verder

Onderzoek naar Engels op Nederlandse universiteiten

LC Awards 2017, inzending RUG/Campus Fryslân

Lees verder

Geen akkoord VSNU en Oxford University Press

Vanaf 1 juni zullen de Nederlandse universiteiten geen toegang hebben tot de recentste tijdschriftartikelen van Oxford University Press.

Lees verder