Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

Rijksuniversiteit Groningen: 5 onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs van 800.000 euro

5 onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs van 800.000 euro

NWO heeft aan 89 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Vijf hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hiermee kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten.

Lees verder

Toerisme in Friesland negeert eigen inwoners als potentiƫle klant

Promotie Jelmer Joering.

Lees verder

Verandering medicatie na maagverkleining

Het is inmiddels duidelijk dat een operatieve maagverkleining bij mensen met ernstig overgewicht resulteert in flink gewichtsverlies. Maar over de invloed van de ingreep op werking en gebruik van medicijnen na de operatie was tot nu toe nog weinig bekend. Yska promoveert op zijn onderzoek hiernaar aan de Rijksuniversiteit Groningen op 2 juni 2017.

Lees verder

Gerenoveerde UB-gebouw feestelijk heropend vanuit hoogwerker

Op 30 mei 2017 is het totaal gerenoveerde gebouw van de Universiteitsbibliotheek Groningen feestelijk geopend door rector magnificus Elmer Sterken en Marjolein Nieboer, directeur van de UB. 'Met veel trots presteren wij ons prachtige, vernieuwde en duurzame gebouw met moderne faciliteiten voor medewerkers en studenten,' vertelde Nieboer trots vanuit een hoogwerker, waar zij samen met de rector aftelde tot het officiƫle openingsmoment.

Lees verder