Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 15 mei 2017

OCW: Genomineerden Jos Brink Prijs 2017 bekend

Genomineerden Jos Brink Prijs 2017 bekend
De genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs zijn: cafĂ© Lellebel, politieagente Ellie Lust en de voorzitter van het Nederlandse Netwerk voor Intersekse Miriam van der Have. Voor de Jos Brink Innovatieprijs zijn BeyonG Veldkamp, Ryanne van Dorst en The Hang-Out 010 genomineerd. Op zondag 21 mei worden de winnaars bekend gemaakt  door minister Bussemaker (Emancipatie) in het Oude Luxortheater in  Rotterdam.
Lees verder

Meer dan 100 miljoen voor Nederlands topwetenschap
Opnieuw krijgen zes onderzoeksteams van topwetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten geld om de komende jaren samen excellente wetenschappelijke onderzoeksprogramma's op te zetten. Minister Bussemaker stelt  voor iedere programma 18,8 miljoen euro beschikbaar, in totaal  112,8 miljoen euro.
Lees verder

Succesvoller van mbo naar hbo
Bootcamps, skillcoaches, een doorstroom app, een education festival en een studievereniging speciaal voor doorstromers. Een greep uit de nieuwe, innovatieve en creatieve plannen waarmee het studiesucces van mbo-ers op het hbo wordt vergroot. Volgens wie? Volgens ervaringsdeskundigen, de studenten zelf.
Lees verder