Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 30 mei 2017

OCW: Ellie Lust winnaar Jos Brink Oeuvreprijs 2017

Ellie Lust winnaar Jos Brink Oeuvreprijs 2017
Ellie Lust heeft de Jos Brink Oeuvreprijs 2017 gewonnen. De Amsterdamse politieagente kreeg een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro. De innovatieprijs ging naar BeyonG Veldkamp. Minister Jet Bussemaker (emancipatie) reikte de prijzen zondagmiddag uit in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.
Lees verder

Investering van €49 miljoen in aansluiting mbo en arbeidsmarkt
15 samenwerkingsverbanden tussen mbo-scholen en bedrijven krijgen €15,9 miljoen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio te verbeteren. De meeste aanvragen zijn gericht op techniek, procesindustrie en bouw.
Lees verder

Azough overhandigt rapport ter preventie extremisme en over de impact polarisatie aan minister Bussemaker en staatssecretaris van Rijn
Kabinet stelt hulplijn in met deskundigheid voor jeugdprofessionals   Zorgen dat professionals er niet alleen voor staan en een intensievere samenwerking tussen jeugd- en jongerenwerkers, onderwijs en het veiligheidsdomein zijn twee belangrijke aspecten die bijdragen aan het voorkomen van sociale spanningen en de preventie van extremisme. Dit schrijft speciaal rapporteur Naima Azough in haar rapport Weerbare jongeren, weerbare professionals dat zij vandaag heeft aangeboden aan minister Jet Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Het kabinet gaat professionals ondersteunen met kennis en deskundigheid om hen te helpen signalen beter te herkennen en slagvaardiger te kunnen handelen. Er komt een hulplijn waar jongerenwerkers en jeugdzorgprofessionals terecht kunnen als zij extra deskundigheid in willen schakelen.
Lees verder