Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 28 mei 2017

Maak zelf sorbetijs! - Klokhuis Vragendag - Klokhuis deze week

            
Heerlijk weer voor zelfgemaakt Sorbetijs
klokhuisstudiosorbetijs
 
In de Studio zie je hoe je allerlei dingen kunt maken, zoals bijvoorbeeld Sorbetijs!

Met het recept van ijskoning Luc bereid je zélf zo'n lekker verkoelend toetje.

Kijk in de Studio voor het recept in makkelijke stappen en voor nog veel meer leuke dingen om te doen...
            
Laatste kans voor de Vragendag
klokhuisvragendag
 
Vandaag, zondag 28 mei, is de állerlaatste dag om nog een vraag in te sturen voor de vragendag.

Deze speciale Klokhuisdag vindt plaats in NEMO Science Museum op zondag 25 juni.

Je krijgt er antwoord op je vraag, maar er zijn ook allerlei andere dingen te doen, dus kijk voor alle bijzonderheden gauw op onze site!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 154
maandag 29 mei
De kantoorgenoten houden zich bezig met een belangrijke vraag. Als je voor de spiegel staat, zie je dan jezelf of je spiegelhoofd? In de rubriek Etenschap wordt uitgelegd wat er gebeurt als je iets bakt. Verder antwoord op de vraag hoe spiegels gemaakt worden en een uitleg over waarom katten altijd op hun pootjes terechtkomen.

Plaagdieren
dinsdag 30 mei
Mieren, vliegen, mijten, boktorren. Allemaal dieren die, als ze in groten getale voorkomen, overlast kunnen veroorzaken. Plaagdieren. Nienke gaat in het huis van plaagdieronderzoeker Bruce op zoek naar overlastgevers. Hoe kun je ervoor zorgen dat je die overlast voorkomt? Bruce geeft tips. Welke plaagdieren zitten er in de top 3?

Kleine robots
woensdag 31 mei
Wat is handiger? Eén heel ingewikkelde robot of een heleboel simpele robotjes samen? Nienke gaat op bezoek bij de Technische Universiteit in Delft waar ze het antwoord op deze vraag proberen te vinden. Hun inspiratie komt uit de natuur. Daar zit de kracht in de groep. Zoals bij een mierenhoop. Zal dat met robotjes ook kunnen?

Kinderrechten: Onderwijs
donderdag 1 juni
Een van de belangrijkste kinderrechten is het recht op onderwijs. Nienke gaat op bezoek in Guatemala. Bijna de helft van de kinderen maakt de basisschool daar niet af. Hoe komt dat? Santos (13) laat aan Nienke zien welke hulpprojecten er worden opgezet om kinderen ook daar goed onderwijs te geven.

Soul
vrijdag 2 juni
Shirma Rouse is soulzangeres. Nienke gaat bij haar op bezoek. Jou raken is mijn werk; aldus Shirma. Ze vertelt hoe de oorsprong van de soulmuziek haar geïnspireerd heeft tot haar manier van zingen. Volgens haar komt in soulmuziek de straat en de kerk bij elkaar.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.