Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 11 mei 2017

LKCA: Nieuw: Erfgoedworkshop en CKV-les in Rijksmuseum van Oudheden

Nieuw: Erfgoedworkshop en CKV-les in Rijksmuseum van Oudheden
In het nieuwe schooljaar biedt het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden twee nieuwe museumlessen voor het voortgezet onderwijs: de workshop Erfgoedwijs en de CKV-les Kunstkeuzes in het museum.
Lees verder

Symposium DanceAble 2017 - Call for proposals
Symposium over inclusiedans: dans voor mensen met én zonder beperking. Het centrale thema is Van participatie naar excellentie. Voor het programma van deze dag zijn we nog op zoek naar extra bijdragen van professionals, makers, dansdocenten en onderzoekers op het gebied van inclusiekunst.
Lees verder

'Techniek + cultuur = enthousiaste leerlingen'
Breng techniek en cultuur samen op de basisschool, betoogt scheikundige en onderwijslector Hanno van Keulen op Cultureel Kapitaal.
Lees verder

Tweede Kamer versobert curriculumherziening Onderwijs2032
De kunstvakken krijgen voorlopig geen nieuwe eindtermen, kerndoelen en referentieniveaus binnen de curriculumherziening 'Onderwijs2032'. De Tweede Kamer legt het initiatief hiervoor bij de desbetreffende docenten en vakverenigingen.
Lees verder

'Er is geen lineaire, hiërarchische manier van leren en informeren meer'
Cultuuronderwijs ontwikkelt en traint precies de vaardigheden die we in deze digitale eeuw nodig hebben, schrijft Sanne Helbers.
Lees verder

Inschrijving geopend voor Museum Guides Now!
Op 6 en 7 november 2017 vindt een internationaal tweedaags symposium voor museumrondleiders plaats in het Rijksmuseum Amsterdam. Met internationale sprekers, parolado's, workshops en rondleidingen.
Lees verder