Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 17 mei 2017

KPC Groep: Digitale tool voor praktijkonderzoek

Digitale tool voor praktijkonderzoek
Hoe zorg ik dat onderzoek resultaten oplevert waar de school echt iets mee kan? Hoe kan ik een onderzoekende houding bij leraren stimuleren? Elke school loopt dagelijks tegen uiteenlopende vragen aan. Omdat iedere school anders is, zijn pasklare antwoorden meestal niet voorhanden. De school zal dan zelf op (onder)zoek moeten gaan naar een oplossing.
Lees verder

Basisopleiding zorgcoördinator najaar 2017
Met de invoering van Passend onderwijs is de rol en positie van de zorgcoördinator relevanter dan ooit. Hoe krijgt u als zorgcoördinator écht positie om bruggen te slaan tussen beleid en werkvloer? Hoe geeft u vorm aan de ondersteuning van leerlingen, mentoren en docenten? O Wat betekent dit voor uw rol?KPC Groep biedt ondersteuning met een speciaal opleidingsprogramma: de basisopleiding voor zorgcoördinatoren.
Lees verder

Video-interview over de ontwikkelingen in het MBO
Onlangs ging nieuws- en kennisplatform Profiel Actueel in gesprek met Ton Bruining, directeur KPC Groep en adviseur mbo. Een video-interview over beroepsonderwijs en de impact van de veranderende omgeving op leren en ontwikkelen van professionals.
Lees verder