Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 7 mei 2017

Klokhuisliedjes op youtube - Zelf chips maken - Klokhuis deze week

            
Liedjes uit Het Klokhuis
klokhuisliedjespaginayoutube
 
Wist je dat je veel liedjes uit Het Klokhuis ook op youtube te vinden zijn? Hier kun je ze zo vaak luisteren als je wilt.

Wat is jouw favoriete Klokhuisliedje? Staat hij er nog niet bij? Stuur ons een mailtje door middel van een reply op deze nieuwsbrief en wie weet voegen we hem er binnenkort aan toe!
            
Doe het zelf - Chips maken
klokhuisstudiochipsmaken
 
Afgelopen dinsdag ging Het Klokhuis over chips.

Wist je dat je dit ook zelf kunt maken? Het is helemaal niet zo moeilijk! Nienke legt je in de Studio uit hoe het moet.
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 151
maandag 8 mei
Wouter nodigt een vriendinnetje uit van de Vereniging voor Verlegen Mensen. Zou ze durven? Verder antwoord op de vragen waarom het in Nederland zo vaak regent en waarom we eigenlijk niezen. In de rubriek Etenschap wordt eten gemaakt in een hogedrukmachine.

Cacaoboer
dinsdag 9mei
Ivoorkust is de grootste cacao-exporteur ter wereld. Dolores gaat op bezoek bij een cacaoboer en ziet hoe hij uit de cacaovruchten de bonen maakt die naar het buitenland gaan. Via 'eerlijke handel' kan de boer ook een eerlijke prijs voor zijn bonen krijgen. Dolores legt uit hoe dat werkt.

Kinderarbeid
woensdag 10 mei
Bijna 170 miljoen kinderen zijn slachtoffer van kinderarbeid. Dolores gaat op bezoek in Ivoorkust. Daar werken veel kinderen op de cacaoplantages. Fairtrade probeert daar wat aan te doen. Door de boeren een eerlijke prijs te betalen voor hun cacaobonen wordt het mogelijk om scholing te organiseren. Het beste wapen tegen kinderarbeid.

Haaien
donderdag 11 mei
Haaien worden wereldwijd met uitsterven bedreigd. Met haaiendeskundige Britt gaat Sosha op bezoek bij babyhaaien. Sosha ontdekt dat er ook in de Noordzee haaien leven. Ze vaart mee met sportvissers om haaien te taggen. In de Quiz weten Bert en Joke alles, maar dan ook alles, over haaien.

MS
vrijdag 12 mei
Multiple sclerose, oftewel MS, is een aandoening aan het centraal zenuwstelsel. Wat doet dat centraal zenuwstelsel precies en wat gaat er niet goed bij MS-patiƫnten? Onderzoekster Hanneke laat aan de hand van hersenen zien wat er mis gaat. Miranda vertelt aan Nienke hoe het is om met MS te leven.

Haaien
zaterdag 13 mei
Haaien worden wereldwijd met uitsterven bedreigd. Met haaiendeskundige Britt gaat Sosha op bezoek bij babyhaaien. Sosha ontdekt dat er ook in de Noordzee haaien leven. Ze vaart mee met sportvissers om haaien te taggen. In de Quiz weten Bert en Joke alles, maar dan ook alles, over haaien.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.