Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 14 mei 2017

Het Klokhuis Nieuwsbrief

            
De Ajaxstraat in Rotterdam?!
youtubevandestraat
 
Wist je dat er in Rotterdam een Ajaxstraat is? En in Eindhoven is er ook een Ajaxlaan. Dat is toch vreemd!

Pascal legt je in 'Van de straat' uit hoe dit komt!
            
Vragendag van Het Klokhuis
klokhuisvragendag
 
Het is alweer bijna tijd voor de Klokhuis Vragendag! Heb jij een wetenschappelijke vraag waar je graag het antwoord op wilt hebben?

Stel je vraag op de site van Het Klokhuis en wie weet win je 2 kaartjes voor de Vragendag op 25 juni in NEMO Science Museum.
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 152
maandag 15 mei
Wouter heeft researchmayonaise gemaakt. Zou je daar pukkels van krijgen? Verder antwoord op de vraag wat paarden in hun vrije tijd doen. In de rubriek 'Etenschap' maakt Nienke mayonaise.

Steentijd: Jagers en verzamelaars
dinsdag 16 mei
Aflevering uit de serie Oertoer over onze prehistorie. 10.000 Jaar geleden zag Nederland er heel anders uit dan nu. Dorpen en steden bestonden niet. Maurice gaat terug in de tijd om mee te maken hoe de jagers/verzamelaars toen leefden. En hij gaat mee op jacht...

Theaterkostuums
woensdag 17 mei
Nienke gaat op bezoek bij het grootste kostuumatelier van Nederland van de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam. Daar worden alle kostuums gemaakt voor soms enorme theaterproducties. Nienke krijgt te zien hoe een schets wordt uitgewerkt tot een prachtig kostuum. De chirurg krijgt ook theatrale trekjes.

Hondenkennel
donderdag 18 mei
Wat is een rashond? Maurice gaat op bezoek bij een kennel voor Berner Sennen. Iedere hond heeft daar een stamboom en wordt op gezondheid gecontroleerd door de dierenarts. Waarom is dat zo belangrijk? Maurice is getuige van de geboorte van een nest jonge puppy's.

Reggae
vrijdag 19 mei
Nienke gaat samen met Reggaeband de Rootsriders op zoek naar de wortels van de Reggae. Bob Marley maakte in de jaren zeventig deze Jamaicaanse muziek wereldberoemd. Wat was de achtergrond waarin deze typische muziek is ontstaan?

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.