Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 24 mei 2017

De leerling centraal 

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

De leerling centraal 

In deze nieuwsbrief van leraar.nl stellen we de leerling centraal. Deze week zijn de examens afgelopen. Hoe vonden de leerlingen zelf dat het ging? De inmiddels landelijk bekende Meester Yasin, zelf docent Nederlands en Mens en Maatschappij, maakte de afgelopen weken vele vlogs met leerlingen voor en na hun examens. Op leraar.nl postte hij een leuke compilatie.  

Wat vinden leerlingen eigenlijk dat leraren moeten weten en kunnen? Docente Frans Valérie Ungerer zoekt het uit in haar nieuwe vlog waarin ze de camera richt op derde klassers in havo en vwo. 

De overgang van groep 2 naar groep 3 in het basisonderwijs is voor kleuters soms lastig. Hoe realiseer je nu een goed doorlopende ontwikkellijn voor je leerlingen? We bezochten de Pater Jan Smitschool in Heerhugowaard waar ze, door telkens kleine stappen vooruit te doen, een vernieuwende leeromgeving creëren waarin 'gelukkige kinderen' goed doorstromen. Hier vind je de videoreportage en het artikel, met handige tips om zelf aan de slag te gaan.     

Leraar.nl biedt actualiteiten, nieuws en achtergrondverhalen, gericht op jou – leraar of lerarenopleider. Daarnaast is Leraar.nl een interactieve website. Maak je persoonlijke profiel aan en post je eigen artikelen, stellingen en vlogs. Of reageer op die van andere leraren.

Leerlingen vloggen over hun eindexamens
Van stoer tot onzeker, van 'drama' tot 'eitje' - scholieren (en een enkele docent) in vmbo en havo vloggen over hoe ze hun examens deden.  
Naar de vlogs
'Wij delen de kinderen niet meer in in groep 2 en 3' 
Hoe realiseer je nu die goed doorlopende leerlijn voor kleuter en basisleerling? Bekijk de video over de unieke Pater Jan Smitschool.
Herkenbaar?
Wat moet ik kunnen? Mijn leerlingen spreken zich uit
Valérie Ungerer geeft Frans aan havo- en vwo-leerlingen en stelde zich kwetsbaar op door hen te vragen wat zij eigenlijk zelf moet kunnen en doen. 
Durf te vragen
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Meedoen? Ga naar de site en maak een profiel aan. Heb je al een profiel? Log dan in en schrijf een blog, start een discussie op het forum en ga in gesprek met vakgenoten!
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands