Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 18 mei 2017

AHK: Nieuw team Amsterdam Research Institute of the Arts and Sciences

Nieuw team Amsterdam Research Institute of the Arts and Sciences
Lector Art & Public Space Jeroen Boomgaard en media-onderzoeker Flora Lysen vormen samen het nieuwe team van ARIASnl, het onderzoeksplatform voor wetenschap en kunsten in Amsterdam dat werd opgericht in juli 2016. Als programmamanager en projectcoördinator geven zij vorm aan dit nieuwe initiatief dat bestaand artistiek onderzoek en wetenschappelijk onderzoek bij elkaar brengt en nieuwe onderzoeksprogramma's stimuleert
Lees verder

Leer alles over filmmaken tijdens de workshop van 'Bloed Kruipt'
Altijd al interesse gehad in films of het maken daarvan? Ambitie om filmmaker te worden of aanmelding te doen voor de Filmacademie? Dan is dit dé workshop voor jou!
Lees verder

Studenten academies AHK opnieuw zeer tevreden over hun opleiding
De tevredenheid onder studenten van de academies van de AHK (Academie van Bouwkunst. Academie voor Theater en Dans, Breitner Academie, Conservatorium van Amsterdam, Nederlandse Filmacademie, Reinwardt Academie) en aan de master Kunsteducatie is verder toegenomen ten opzichte van 2015. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). De studenten zijn daarnaast op alle aspecten (aanmerkelijk) meer tevreden dan het landelijk gemiddelde. Een van de uitgangspunten van de AHK is excellent opleiden en continu kwaliteitsstreven. De resultaten van de NSE laten onverminderd zien dat studenten dit herkennen. Studenten hebben een hoge waardering voor de studie in het algemeen (4,19 uit 5,0), de sfeer op de opleiding (4,45 uit 5,0) en zouden vaker hun studie aanraden aan vrienden, familie of collega's (4,35 uit 5,0).
Lees verder

WijkSafari 2017: Kassa is open!
32 studenten van de Academie voor Theater en Dans, van 5 verschillende opleidingen: Regie, Mime, Productie Podiumkunsten, Theaterdocent en de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA) staan aan het roer van een nieuwe WijkSafari.
Lees verder