Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 8 mei 2017

AHK: Lector Floris Alkemade benoemd tot curator IABR–2018+2020

Lector Floris Alkemade benoemd tot curator IABR–2018+2020
Lector en Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en architect Joachim Declerck zijn benoemd tot de curatoren van de komende twee edities van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), in 2018 en 2020. IABR–2018+2020 is een tweeluik met Nederland en België als werkveld en de wereld als inspiratiebron.
Lees verder

9 mei HALf6: De theatrale WijkSafari in Noord
In WijkSafari maakt School grijpt een nieuwe generatie theatermakers haar kansen en bivakkeert wekenlang bij bewoners in Amsterdam Noord.
Lees verder

Lichting 2017 presenteert zich tijdens het Keep an Eye Filmacademie festival
De start van de zomer staat weer in het teken van opkomend talent. Van 23 juni t/m 1 juli 2017 presenteren de veelbelovende en gepassioneerde talenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk in EYE (hét filminstituut van Nederland) en Grootlab. Ontdek zelf het filmtalent van de toekomst tijdens deze editie. Ook dit jaar wordt het festival mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation.
Lees verder

Prix de Lausanne-winnaar Leroy Mokgatle kiest voor Nationale Balletacademie
De zeer getalenteerde, net 17-jarige Leroy Mokgatle begint in juni met zijn studie aan de Nationale Balletacademie. Het Zuid-Afrikaanse weeskind won in 2016 tijdens het prestigieuze Prix de Lausanne-concours een beurs en de publieksprijs. Hij kon met deze beurs kiezen uit een studie aan een groot aantal internationale topballetacademies, maar liet zijn oog al gauw vallen op de Nationale Balletacademie.
Lees verder