Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 30 april 2017

Zapp your planet Haaien - Plastic wedstrijd - Klokhuis deze week

            
Zapp your planet over Haaien
zappyourplanet
 
Zaterdag 13 mei is het weer Zapp your planet!
Die hele dag kun je de actie live volgen op Zapp.

Het Klokhuis doet ook mee aan de actie en daarom ging Sosha voor ons op zoek naar haaien in Nederland.

            
Plastic wedstrijd
studioklokhuisplasticlamp
 
Wat kun je allemaal maken van plastic? Een heleboel!

Maak je eigen kunst en doe mee aan de wedstrijd. De prijs is een toffe Makerskist. Niet van plastic maar van hout. Helemaal met de hand gemaakt!

Maria legt in de Studio uit hoe je een lamp maakt van plastic flesjes!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 150
maandag 1 mei
Omdat de koffieautomaat kapot is, stapt Ben over op energiedrankjes. Zou hij ooit nog ophouden met stuiteren? Waarom? Daarom!: Waarom eten Chinezen met stokjes? Vragen van kinderen: Waarom stuitert een stuiterbal? STE: de beroemdSTE vergaderzaal van Nederland.

Chips
dinsdag 2 mei
Nienke gaat naar de grootste chipsfabriek van Nederland. De vers geoogste aardappelen worden daar met tonnen tegelijk omgezet in krakende chips. Hoe gaat dat in z'n werk? Nienke volgt elke stap in het proces.

Eenwieleren
woensdag 3 mei
Fietsen op de eenwieler is een sport geworden. Op de NK in Biddinghuizen maakt Nienke kennis met de eenwielertop van Nederland. Er wordt gestreden in meerdere disciplines; racen, freestylen en zelfs mountainbiken op één wiel. Zou het Nienke ook lukken om een rondje te eenwieleren?

Regenwormen
donderdag 4 mei
Op een grasveld zo groot als een voetbalveld leven 4 miljoen regenwormen! Dolores praat met regenwormdeskundigen Jan Willem en Ingrid en krijgt alles te horen over deze intrigerende bodembewoners. Hoe lichter de regenworm, hoe dieper hij in de bodem leeft. Hoe paren regenwormen eigenlijk?

Bevrijding
vrijdag 5 mei
Op 5 mei vieren we dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetters. De bevrijding van Nederland heeft bijna een jaar geduurd. We volgen een deel van de Bevrijdingsroute en ontmoeten ooggetuigen die hun eigen bevrijdingsverhaal vertellen.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.