Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 6 april 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Publiekscollege: juridische aspecten van MH17

Publiekscollege: juridische aspecten van MH17
In een publiekscollege op 11 mei gaat Marieke de Hoon*, in op de verschillende juridische aspecten rondom MH17. Want nu, bijna drie jaar na dato, vragen veel nabestaanden en de samenleving zich af: hoe zit het nou, waarom duurt het strafproces zo lang, en hoe nu verder?
Lees verder

VU-project toont mogelijk onterechte veroordeling Monique B.
Onderzoek van project Gerede Twijfel aan de Vrije Universiteit leidt naar de conclusie dat Monique B. uit Rijswijk mogelijk al acht jaar vastzit voor een moord waarvoor onvoldoende bewijs is dat ze die pleegde. De onderzoeksgroep concludeert na het bestuderen van het dossier dat er nooit goed gekeken is naar een alternatief scenario.
Lees verder

Indicatiestelling langdurige zorg leidt tot relatief gelijke toegang tot zorg
Het Nederlandse systeem voor indicatiestelling garandeert gelijke toegang voor patiƫnten met behoefte aan institutionele langdurige zorg. Hiermee neemt Nederland een unieke positie in ten opzichte van de meeste Westerse landen.
Lees verder

Steunbetuiging VU pleidooi EUA
De European University Association (EUA) heeft op 3 april overheden opgeroepen om de autonomie van universiteiten niet aan te tasten.
Lees verder