Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 20 april 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima lunchen met VU-uitblinker

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima lunchen met VU-uitblinker
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben dinsdag 11 april 2017 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Bij deze groep 'uitblinkers' zat ook VU-hoogleraar Louis Sicking.
Lees verder

Botanische Tuin Zuidas geopend
"Mensen met meer groen in hun omgeving hebben een betere fysieke en mentale gezondheid en gaan minder vaak naar een huisarts". Met die woorden onderstreepte Jolanda Maas, senior onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam het belang van een groene omgeving. Zij gaf tijdens de feestelijke opening van de Botanische tuin Zuidas een presentatie over het effect van een groene omgeving op de gezondheid van de mens.
Lees verder

Tuberculose geeft zich bloot
Biologen VU ontdekten samen met wetenschappers uit Hamburg en Wenen de truc van de tuberculosebacterie om zich schuil te houden voor ons afweersysteem. Deze vondst, gepubliceerd in het nieuwe tijdschrift Nature Microbiology, geeft een aanknopingspunt voor nieuwe geneesmiddelen.
Lees verder

Extreem weer: menselijke invloed op wereldwijde luchtstromen speelt een rol
Een internationaal onderzoeksteam, waaronder Dim Coumou (IVM, VU), toonde aan dat menselijk handelen effect heeft op het voorkomen van extreme weersomstandigheden.
Lees verder