Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 12 april 2017

Universiteit van Amsterdam: Shin'ichiro Ando ontvangt prestigieuze beurs voor jonge onderzoekers

Shin'ichiro Ando ontvangt prestigieuze beurs voor jonge onderzoekers
Natuurkundige Shin'ichiro Ando heeft de prestigieuze Japanse Grant-in-Aid for Young Scientists gewonnen. Ando, werkzaam bij het Center of Excellence voor Gravitation and Astroparticle Physics Amsterdam, zal de beurs gebruiken voor zijn onderzoek in de astrodeeltjesfysica, hoge-energiefysica en kosmologie.
Lees verder

Room for Discussion ontvangt Dick Schoof
Recent werden Londen en Stockholm opgeschrikt door aanslagen. De lijst met terroristische aanslagen wordt almaar langer en het bestrijden terrorisme is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. De studenten van Room for Discussion praten op woensdag 19 april met Dick Schoof, sleutelfiguur in het Nederlandse anti-terreurbeleid, over de strijd tegen terreur.
Lees verder

Banken hebben oneigenlijk voordeel van overheidssteun
Sinds de financiële crisis, die in de zomer van 2007 ontstond, zijn schaal- en scopevoordelen van banken actueler dan ooit. Zowel individuele banken als de financiële sector als geheel zijn steeds groter geworden, zelfs na de financiële crisis. Maar hebben grote banken een kostenvoordeel ten opzichte van kleinere banken? Het antwoord is ja. En dit wordt voor een aanzienlijk deel verklaard door een oneigenlijk voordeel van overheidssteun blijkt uit promotieonderzoek van econoom Mark Dijkstra. Hij promoveert dinsdag 25 april aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder