Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 20 april 2017

Universiteit van Amsterdam: Onderzoekers UvA introduceren baanbrekende katalysator voor omzetten koolstofdioxide

Onderzoekers UvA introduceren baanbrekende katalysator voor omzetten koolstofdioxide
Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben een nieuwe katalysator uitgevonden die koolstofdioxide (CO2) doeltreffend kan omzetten in koolstofmonoxide (CO). Deze uitvinding, waarvoor binnenkort octrooi wordt aangevraagd, maakt een duurzame toepassing mogelijk van CO2, een actief broeikasgas dat in verband wordt gebracht met de klimaatverandering. Mocht de katalysator ook op grotere schaal succesvol blijken, dan zou CO2 hiermee op een praktische manier kunnen worden omgezet in bruikbare chemische stoffen.
Lees verder

Bedrijven hebben baat bij betrokken medewerkers
Medewerkers die zich persoonlijk identificeren met hun bedrijf nemen gunstigere beslissingen voor dat bedrijf dan medewerkers die zich niet met hun bedrijf identificeren. Dit blijkt uit de de paper 'Organization Identity and Earnings Manipulation' van Jan Bouwens, Peter Kroos (Amsterdam Business School) en Margaret Abernethy (University of Melbourne), die wordt gepubliceerd in het tijdschrift 'Accounting, Organizations and Society'.
Lees verder

Ontwikkel een nieuwe toetsvorm met de IIS- beurs
Wil je aan de slag met het uitproberen van nieuwe manieren van toetsen of ben je hier al mee bezig? Leren je studenten verschillende vaardigheden, maar heb je nog geen bevredigende manier om hun ontwikkeling te beoordelen? Wil je een nieuw leerdoel toetsen en ben je op zoek naar de beste manier om dit te doen? Dan biedt deze beurs van het IIS (Instituut voor Interdisciplinaire Studies) je mogelijk de ruimte hier werk van te maken.
Lees verder