Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 26 april 2017

Universiteit van Amsterdam: Franse journalisten duiden presidentsverkiezingen bij Room for Discussion

Franse journalisten duiden presidentsverkiezingen bij Room for Discussion
Voor Frankrijk zijn de presidentsverkiezingen van levensbelang. Blijven ze in de Europese Unie? Wat zijn de volgende stappen in de strijd tegen de islamitische terreur? Kiezen de Fransen voor liberalisme of protectionistisch nationalisme? Deze thema's worden op donderdag 3 mei besproken bij Room for Discussion, het interviewprogramma van studenten Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Te gast zijn Renaud Girard, journalist bij Le Figaro en expert in geopolitiek, en Saskia Houttuin, Frans-Nederlandse journalist bij De Correspondent.
Lees verder

UvA-hoogleraar Gert-Jan Gruter finalist in European Inventor Award
Bijzonder hoogleraar Gert-Jan Gruter is genomineerd voor prijs van Europees Octrooibureau (EOB) voor zijn uitvinding van bioplastic gemaakt van suikers uit planten.
Lees verder

Letterkunde- en geneeskundestudenten ervaren hoe het is om patiënt te zijn
Hoe is het om patiënt te zijn? In een bijzondere samenwerking gingen letterkundestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en geneeskundestudenten van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) met elkaar op zoek naar een antwoord op deze vraag. De studenten en hun docenten volgden zelf vier weken lang het behandelplan van een patiënt met taaislijmziekte. Daarnaast bogen zij zich over ziekteverhalen door romans en memoires van patiënten te bestuderen.
Lees verder