Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 26 april 2017

Universiteit van Amsterdam: Bijgestelde planning voor herziening allocatiemodel

Bijgestelde planning voor herziening allocatiemodel
Het voorstel voor een nieuw allocatiemodel is goed ontvangen, maar heeft ook vragen opgeroepen, onder andere over de inzet van beleidsbudgetten. Hierover zal in de komende maanden verder worden gesproken.
Lees verder

Nieuwe samenwerking politie en UvA
De politie en de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan structureel samenwerken om grote hoeveelheden in beslag genomen data in opsporingsonderzoeken te kunnen analyseren. Drie promovendi van de UvA gaan hun promotieonderzoek uitvoeren bij de politie om zo kennis uit hun promotieonderzoek direct toe te passen in de operatie.
Lees verder

Metaalzepen cruciaal voor snelheid veroudering olieverfschilderijen
Als je voor een olieverfschilderij staat in een museum, denk je misschien wel dat het schilderij een permanent en onveranderbaar object is. Niets is echter minder waar: olieverfschilderijen ondergaan heel trage veranderingen in hun uiterlijk en innerlijke structuur. Joen Hermans is erin geslaagd de moleculaire structuur van oude olieverf na te maken. Hij promoveert op dinsdag 9 mei aan de Universiteit van Amsterdam.
Lees verder