Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 10 april 2017

Universiteit van Amsterdam: Bèta in de Binnenstad: Liefde

Bèta in de Binnenstad: Liefde
Dit seizoen van Bèta in de Binnenstad, de publiekslezingenreeks van de bètafaculteit, staat in het teken van Liefde. Over kwantificeerbare emoties, relaties tussen sterren, de invloed van liefde op ontwikkeling, en aantrekkingskracht bij mens, dier én moleculen.
Lees verder

UvA steunt oproep om autonomie universiteiten niet aan te tasten
De European University Association (EUA) heeft onlangs overheden opgeroepen om de autonomie van universiteiten niet aan te tasten.
Lees verder

UvA en Bosch starten gezamenlijk lab voor onderzoek naar deep learning
Kunstmatige intelligente gaat onze wereld steeds meer veranderen: in de toekomst zullen machines en apparaten in staat zijn van ervaring te leren en daarnaar te handelen. Deep learning staat aan de basis hiervan. De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Bosch gaan nauw samenwerken op dit terrein. In het Delta Lab (Deep Learning Technologies Amsterdam) op het Science Park in Amsterdam gaan tien promovendi en postdocs aan de slag.
Lees verder