Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 11 april 2017

Universiteit Utrecht: Very low frequency electromagnetic field exposure linked to motor neurone disease

Very low frequency electromagnetic field exposure linked to motor neurone disease
Workplace exposure to very low frequency electromagnetic fields may be linked to a doubling in risk of developing ALS.
Lees verder

Blootstelling aan laagfrequente elektromagnetische velden verhoogt mogelijk de kans op ALS
Mensen die op hun werkplek worden blootgesteld aan zeer laagfrequente elektromagnetische velden, hebben twee keer zoveel kans op ALS.
Lees verder

Icebergs near Ililissat, Greenland. Photo by Mark Garten, UN Photo.
IJskappen smelten sneller door verzadiging sneeuwlaag met bevroren smeltwater, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Nature Communications.
Lees verder

Vliegenthart Scriptieprijs voor Roel van den Broek
Afstudeeronderzoek dat oplossing biedt voor complexe rangeerproblematiek bij NedTrain wint Vliegenthart Scriptieprijs 2016.
Lees verder

Dr. ir. Marc van Mill, winnaar Docenttalent 2014, geeft college aan studenten Biomedische Wetenschappen.
Marc van Mil, docent en onderwijsinnovator van de Universiteit Utrecht, heeft de landelijke Docent van het Jaar verkiezing voor het Hoger Onderwijs gewonnen.
Lees verder

Werkdruk: te is nooit goed
Onderzoek laat (weer) zien dat werknemers in Nederland een hoge werkdruk ervaren. Het gevaar van een burn-out ligt daardoor op de loer.
Lees verder

UU wereldwijd koploper in Fysische Geografie
Volgens het Center for World University Rankings (CWUR) is de Utrechtse vakgroep Fysische Geografie uit Utrecht wereldwijd de beste.
Lees verder

Guus Velders (RIVM) benoemd tot hoogleraar 'Luchtkwaliteit en klimaatinteracties'
Het RIVM heeft Guus Velders benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Luchtkwaliteit en klimaatinteracties' aan de Universiteit Utrecht
Lees verder

IJskap Antarctica smelt door verandering oceaanstroming
De Antarctische ijskap onderging twintig tot dertig miljoen geleden cycli van enorme uitbreiding en krimp, concluderen oa. Utrechtse aardwetenschappers.
Lees verder

Foto Robert Oosterbroek
Nieuw LERU- position paper stelt dat universiteiten op een nieuwe manier naar maatschappelijke impact moeten kijken en hun beleid daarop moeten aanpassen.
Lees verder

Uit de schulden
Het aantal oud-studenten dat hun studieschuld niet volledig kan terugbetalen groeit. Hebben we niets geleerd van de schuldencrisis uit 2008?
Lees verder

Sydney en UU
Op 10 april is de samenwerkingsovereenkomst tussen de University of Sydney en de UU getekend.
Lees verder

Op jacht naar leven diep in de aarde
Utrechtse aardwetenschappers vonden organische moleculen uit de aardkorst die door enorme moddervulkanen op de zeebodem terecht zijn gekomen.
Lees verder

Dieren aansluiten op internet fase verder
De faculteit Diergeneeskunde en Invenit BV hebben met behulp van Universiteit Utrecht Holdings "Connected Animals Group of Companies" opgericht.
Lees verder

Data is overal. En iedereen wil er wat mee
De databerg groeit. Met die groei wordt de vraag om data te kunnen analyseren groter. Tijd voor een nieuw focusgebied: Applied Data Science.
Lees verder