Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 20 april 2017

Universiteit Twente: UT studenten helpen eindexamenleerlingen online

UT studenten helpen eindexamenleerlingen online
Vwo leerlingen die in mei eindexamen doen kunnen profiteren van de vernieuwde gratis Online Leeromgeving (OLO) van de Universiteit Twente. Op dit platform, ontwikkeld door Pre-U, kunnen eindexamenleerlingen vanaf 19 april a.s. terecht voor het maken van examens en oefeningen in zes schoolvakken: Biologie, Economie, M&O, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde (A t/m D).
Lees verder

Opnieuw promoverend echtpaar aan Universiteit Twente
Op vrijdag 21 april promoveert een echtpaar op dezelfde dag aan de faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente. Laura en Geert Folkertsma gaan twee uur na elkaar voor hun doctorstitel. Dat een echtpaar tegelijkertijd promoveert is eigenlijk een zeldzaam fenomeen. Echter, op de UT gebeurt dit nu al voor de derde keer in drie jaar tijd.
Lees verder

Twentse onderzoeker maakt robotversie van de cheeta
UT-onderzoeker Geert Folkertsma heeft een prototype van een cheeta-robot ontwikkeld. Tijdens vier jaar van onderzoek en ontwikkeling bouwde Folkertsma een kleine robotversie van het snelste landdier ter wereld die zich op dezelfde manier beweegt. De robot gebruikt, naar verhouding, voor zijn voortbeweging slechts zo'n vijftien procent meer energie dan een echte cheeta.
Lees verder

Scholieren bedenken oplossingen tijdens Hannover Messe Challenge
150 leerlingen uit Overijssel bezoeken maandag 24 april de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. De leerlingen vormen teams, die allemaal een opdracht hebben meegekregen van een bedrijf of organisatie uit Oost-Nederland. Ze gaan naar Hannover om kennis te maken met de internationale wereld van techniek en om inspiratie op te doen voor de uitwerking van hun opdracht. Na het bezoek hebben de leerlingen vier weken de tijd om hun advies te schrijven en een bijbehorend filmpje te maken. Het winnende team ontvangt 500 euro.
Lees verder