Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 26 april 2017

Universiteit Twente: Batavierenrace dit jaar met vluchtelingenteam

Batavierenrace dit jaar met vluchtelingenteam
Op zaterdag 29 april vindt de 45e editie van de Batavierenrace plaats, de grootste estafetteloop van de wereld. Tijdens de race rent er een speciaal vluchtelingenteam mee.
Lees verder

"Laat universiteiten voor een groot deel door studenten bestuurd worden"
Onlangs werden Elisabeth de Vijlder, Mélanie Droogleever Fortuyn, Lennart van de Velde en Sarah Roediger benoemd tot University Innovation Fellows. Met hun deelname in het Stanford-programma dragen zij bij aan het bevorderen van student-ondernemerschap. In een opinieartikel beschrijven zij hun ideale universiteit.
Lees verder

Van wasmachine naar wegdek
Nederland heeft een nieuwe primeur. Naast apparaten, woningen en auto's is er nu ook een label voor wegdekken. De UT speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van het label.
Lees verder

Green Team Twente onthult nieuwe waterstofauto
Green Team Twente onthulde woensdag de nieuwe waterstofauto H2∞ ('H2INFINITY'). Hiermee mikt het team op een podiumplek tijdens de Shell Eco Marathon, de grote Europese duurzaamheidsrace in Londen.
Lees verder