Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 12 april 2017

Stoppen met voordoen en uitleggen?

Wat gebeurde er de afgelopen weken op Leraar.nl?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Stoppen met voordoen en uitleggen?

Dit keer een interview met Daisy Mertens, Leraar van het Jaar 2016 in het po. Net terug van de internationale onderwijsconferentie ISTP reflecteert ze op de cultuuromslag in het Nederlandse onderwijs.Weg met voordoen, uitleggen en toetsen! Laat de leerling presenteren en baseer daar je beoordeling op. Dat propageert Windesheim-docent Bas van der Meijden in zijn Basvoordeklas-vlog. Zijn studenten ook enthousiast?

De Lente- en Zomerscholen komen er weer aan. Hoe organiseer je zo'n school nu op een goede manier? Discussieer mee! Ten slotte: check leraar.nl/nooituitgeleerd om te kijken of je gebruik kunt maken van een lerarenbeurs voor je professionele ontwikkeling.    

Leraar.nl biedt actualiteiten, nieuws en achtergrondverhalen, specifiek gericht op jou – leraar of lerarenopleider. Daarnaast is Leraar.nl een interactieve website waarbij je met een persoonlijk profiel direct kunt reageren op artikelen, stellingen of blogs van andere leraren, en je eigen idee├źn kunt delen of vragen kunt stellen. 

Interview: Daisy Mertens is Leraar van het Jaar in het primair onderwijs
Daisy bezocht de internationale onderwijsconferentie ISTP. En verruimde haar blik op lerarenregister, onderwijsvernieuwing en de staat van ons onderwijs: 'Nederland doet het goed.' 
Lees verder
Vlog: 'Laat leerling zelf presenteren in plaats van leren', stelt Basvoordeklas
In plaats van lessen voorbereiden en toetsen nakijken, kun je leerlingen ook presentaties laten geven over de stof', vindt Windesheim-docent Bas van der Meijden. Wat vinden zijn studenten?
Wat vind jij?
Forum: Hoe organiseer je een succesvolle Lente- of Zomerschool
Ruim acht op de tien leerlingen gaan alsnog over na de lente-of zomerschool. Ga naar het forum om alvast een aantal goede praktische tips te vinden voor het volgende schooljaar. En wat zijn jouw tips? 
Naar het forum
Leraar.nl is een online community voor en door leraren. Meedoen? Ga naar de site en maak een profiel aan. Heb je al een profiel? Log dan in en schrijf een blog, start een discussie op het forum en ga in gesprek met vakgenoten!
Ja, ik maak een profiel aan!
Leraar.nl is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Copyright © 2017 Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, alle rechten voorbehouden.


Wilt u deze nieuwsbrief niet ontvangen? Mail naar leraar@minocw.nl 


This email was sent to onderwijsinnederland@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap · Rijnstraat 50 · The Hague, Zh 2517 AA · Netherlands