Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 9 april 2017

Snapje? survival of the fittest - Plastic lamp - Klokhuis deze week

            
Survival of the Fittest???
klokhuissitesnapje
 
Door dit Snapje? vergeet je niet meer wat Survival of the Fittest precies is!
Zo kunnen lange benen en een lange snavel heel handig voor je zijn, maar alleen als het bij je omgeving past!

Dit Snapje? is gezongen door Sabrina Starke en geschreven door Katinka Polderman.
            
Maak je eigen plastic lamp!
klokhuisstudio
 
Van plastic flesjes kun je heel gemakkelijk een een supermooie lamp maken! Zo heb je minder afval en ook nog eens een mooie kamer!

Je vindt de werkwijze in onze studio.
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 194
maandag 10 april
Terwijl Ben ijverig een oude brommer opknapt, beschildert Leonoor met haar nichtje paaseieren. Waar komt de traditie van paaseieren eigenlijk vandaan?
In DoenZeDatZo laten we zien hoe dingen worden verchroomd.

Vrachtwagens
dinsdag 11 april
Nienke gaat op bezoek bij een vrachtwagenfabriek in Zwolle. Zowel cabine als chassis worden daar 'geassembleerd'. Er is voor elk onderdeel in het bouwproces precies berekend hoe lang het mag duren. Als het goed is doen ze 6,5 uur over één vrachtwagen!

Zuid-Afrika: Apartheid
woensdag 12 april
Maurice bezoekt in Zuid-Afrika het Apartheidsmuseum. Daar ontdekt hij wat de gevolgen waren van de rassenscheiding voor zwarte Zuid-Afrikanen. Op de fiets bezoekt Maurice een van de armste steden van Zuid-Afrika: Soweto. Dos Hermanos rapt en zingt over zwart en wit, maar ook over blauw en geel.

Natuurgeluiden
donderdag 13 april
Bij natuurfilms hoor je vaak niet wat je hoort. Beeld en geluid worden apart van elkaar opgenomen. Het geluid wordt soms zelfs nagemaakt. Maurice gaat op geluidenjacht met Henk, de geluidsman van de spectaculaire film 'De nieuwe wildernis'. Geluidenmaker Erik Langhout kan met een plastic zak een groep spreeuwen nadoen.

Schoenmode
vrijdag 14 april
Nienke gaat op bezoek bij de Dutch Shoe Academy. Een opleiding waar je niet alleen leert hoe je een schoen maakt maar ook hoe je hem moet ontwerpen. Samen met docenten en leerlingen werkt Nienke aan haar eigen nieuwe Klokhuispumps! Met modeshow.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.