Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

zondag 23 april 2017

Snapje? Pi - Klokhuis onderneemt op Koningsdag - Klokhuis deze week

            
Snapje? Pi
snapje
 
Het berekenen van de omtrek van een cirkel is helemaal niet zo ingewikkeld! Als je maar weet wat Pi is!

Eefje de Visser zingt over dit bijzondere getal. Lekker dansen met wiskunde uit je speakers! Wie wil dat nou niet?
            
Het Klokhuis onderneemt
koningsdagaflevering
 
Afgelopen donderdag is de eerste aflevering uitgezonden van de nieuwe serie 'Het Klokhuis onderneemt'.

Deze serie wordt komend najaar in zijn geheel uitgezonden, maar Koningsdag is natuurlijk dé gelegenheid om zelf te ondernemen.
Daarom nu al een aflevering met tips voor Koningsdag!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 148
maandag 24 april
Leonoor heeft de Gouden Uil gewonnen! Om haar te feliciteren geeft Ben haar een heel bijzonder doosje kersenbonbons… In 'Waarom? Daarom!' antwoord op de vraag waarom onze zee niet blauw is. In de rubriek 'Vragen van Kinderen' een bijzondere vraag over Uilen. In 'Etenschap' wordt uitgelegd wat voedselbederf nou eigenlijk is.

Toiletpotten
dinsdag 25 april
We zitten gemiddeld zo'n 2500 keer per jaar op de wc. Het is dan wel fijn als de pot lekker zit. Nienke laat zien hoe ze dat op de ontwerpafdeling van een toiletpottenfabriek voor elkaar krijgen. Ze volgt het hele productieproces van klei tot pot.

Zuid-Afrika: Zeesafari
woensdag 26 april
Het wild van Zuid-Afrika is niet alleen te bewonderen op het land. Ook langs de kust leven prachtige dieren. Maurice bezoekt Dyer Island: een prachtig natuurgebied waar zo'n 60.000 Kaapse pelsrobben leven naast een kolonie Afrikaanse pinguïns. Tussen al dat lekkers jaagt de witte haai. Maurice gaat te water in een kooi om er één te ontmoeten. In de quiz weten Bert en Joke alles, maar dan ook alles over 'The big five' in de oceaan.

Het Nationale Ballet
donderdag 27 april
Floor en Bastiaan zijn dansers van het Nationaal Ballet. Zij laten aan Nienke zien dat dansen topsport is. Hun lijf wordt zwaar belast. Vandaar dat ze het grootste gedeelte van de dag bezig zijn dat lijf te onderhouden. Nienke volgt het duo op weg naar een voorstelling.

T. rex
vrijdag 28 april
De T. rex leefde 67 miljoen jaar geleden, was bijna 13 meter lang en woog 5000 kilo. Een skelet van deze dinosauriër is opgegraven in Amerika en te zien in museum Naturalis. Levensgroot! Hoe graaf je zo'n skelet op? En hoe zet je de 300 gevonden botten in elkaar? Pascal zoekt het uit.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.