Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 13 april 2017

Science Guide: Voer het debat over de Nederlandse taal!

Voer het debat over de Nederlandse taal!
Vorige week leidde een uitspraak over docenten en taalbeheersing bij een bijeenkomst tot politiek debat in zowel Den Haag en Rotterdam. Volgens Ron Bormans (Hogeschool Rotterdam) is het tijd voor een breder debat over Nederlandse taal. "Ik denk dat we te lang te slordig zijn geweest met onze taal."
Lees verder

'Kwaliteitsafspraken komen er'
In een interview met ScienceGuide blikt demissionair-minister Bussemaker terug op haar ambtstermijn. Hoe kwam het leenstelsel tot stand, wat is de toekomst van de kwaliteitsafspraken en hoe was het om in het kabinet Rutte II te zitten?
Lees verder

Lerarenregister gestoeld op wantrouwen
Oud-inspecteur generaal van het onderwijs Ferdinand Mertens duikt in de herkomst van beleidsmiddelen om docentkwaliteit te beoordelen, zoals het lerarenregister. "Niet alleen de beleidsuitingen zelf zijn van belang maar juist ook de gedachtewereld waar ze uit voortkomen."
Lees verder