Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 26 april 2017

Science Guide: TO2 instituten naar TU’s geen oplossing

TO2 instituten naar TU's geen oplossing
Als het aan TU/e voorzitter Jan Mengelers ligt worden de (TO2) kennisinstellingen ondergebracht bij de technische universiteiten. Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) stelde hierover vragen aan de minister en heeft zo zijn bedenkingen: "Je moet echt zeker weten dat het veel beter wordt voordat je een stelselwijziging doorvoert."
Lees verder

Maak vaart met onderzoek gezondheid promovendi
Nu uit recent Vlaams onderzoek blijkt dat daar de helft van de promovendi kampt met psychische gezondheidsklachten, moet de vergelijkbare Nederlandse studie versneld uit worden gevoerd zegt het PNN.
Lees verder

Zelfcensuur, daar moet je iets mee
"Ik vind dat de minister wel iets relaxter had mogen reageren." De rector van de Universiteit Leiden, Carel Stolker vindt dat er wel gesproken moet worden over wetenschappelijke zelfcensuur. Hij ging in debat met Pieter Duisenberg (VVD), die blij is dat de KNAW een verkenning gaat doen op dit onderwerp.
Lees verder