Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 12 april 2017

Science Guide: Decaan wordt collegevoorzitter in Nijmegen

Decaan wordt collegevoorzitter in Nijmegen
Daniël Wigboldus is de opvolger van Gerard Meijer als collegevoorzitter bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met de benoeming van Wigboldus kiest de universiteit voor een bestuurder uit eigen gelederen. "Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen die deze organisatie zo bijzonder maakt," zegt Wigboldus.
Lees verder

Het mbo is altijd al responsief geweest
Het mbo moet van beleidsmakers intensiever samenwerken met bedrijven in de regio. Onderzoekers Jeroen Onstenk (Inholland) en Anneke Westerhuis (ECBO) stellen dat het mbo responsief moet zijn in twee richtingen: naar het bedrijfsleven én de studentengroep.
Lees verder

Selectie raakt kwetsbare groepen
De meeste bevindingen uit de jaarlijkse onderwijsmonitor waren al bekend maar reikhalzend werd uitgekeken naar de doorstroomcijfers van kwetsbare groepen. Hier zijn geen grote verbeteringen te zien. Bovendien valt op dat selectie nadelige effecten heeft voor deze groepen.
Lees verder