Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 18 april 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Michel Vols: 'Gebruik bodycams bij burenconflict wereldprimeur'

Michel Vols: 'Gebruik bodycams bij burenconflict wereldprimeur'

De gemeente Amsterdam heeft vorig jaar drie bewoners uitgerust met een bodycam nadat een burenruzie was ge√ęscaleerd. Volgens Michel Vols, adjunct hoogleraar Openbare-orderecht in Groningen en gespecialiseerd in aanpak van woonoverlast, is het gebruik van de bodycams bij het burenconflict een wereldprimeur. Vols vindt het een 'slimme keus', zo zegt hij in de NRC.

Lees verder

Seminar: emission trade and energy transition | 12 May 2017

Hoe effectief is het om zowel energietransitie als emissiehandel naast elkaar in te zetten? Tijdens het seminar 'emissiehandel en energietransitie' op 12 mei in Den Haag wordt hierover gesproken en gediscussieerd.

Lees verder

Gepromoveerde Daisy Tempelman is dé juridische expert op gebied van gaskwaliteit

Tempelman's proefschrift behandelt de vraag wie aansprakelijk gesteld kan worden voor schade die ontstaat door groen-gasinvoeding en waterstofbijmenging.

Lees verder

RUG-Gaswinningscongres: Versterken en vergoeden binnen het aardbevingsgebied

Op woensdag 19 april vindt het RUG-Gaswinningscongres 'Versterken en vergoeden in het aardbevingsgebied' plaats. Het doel van dit congres is om lokale, provinciale en landelijke bestuurders, technici, aannemers, ingenieurs, woningbouwcorporaties en juristen samen te brengen.

Lees verder