Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

maandag 10 april 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Kunst onder de hamer bij de RUG

Kunst onder de hamer bij de RUG

Vanaf 17 april vindt een online veiling plaats van 360 BKR-kunstwerken die in bezit zijn van de RUG. Een online catalogus is te bekijken op de site van veilinghuis Omnia. Op 22 en 23 april zijn de kunstwerken te bekijken tijdens een kijkweekend. De veiling sluit op 24 april om 20.30 uur.

Lees verder

Waarschuwing: SCAM Worldwide Association of Notable Alumni (WWANA))

We raden u aan alert te zijn wanneer u benaderd wordt door de Worldwide Association of Notable Alumni (WWANA). Deze organisatie belt voor zover wij weten vanaf een buitenlands nummer alumni en zegt samen te werken met meerdere (Nederlandse) universiteiten, waaronder de Rijksuniversiteit Groningen, in het opzetten van een alumni netwerk. Ze proberen u een lidmaatschap van WWANA te verkopen en vragen u om uw creditcardgegevens. Ga hier niet op in. De Rijksuniversiteit Groningen is op geen enkele manier verbonden aan de WWANA en distantieert zich volledig van deze organisatie. Belcampagnes van de RUG kondigen wij altijd op onze website www.rug.nl/alumni aan, we bellen nooit vanuit het buitenland en vragen ook nooit om uw creditcardgegevens.

Lees verder

Stefan Mulder wint Jan Brouwer Scriptieprijs Filosofie en Religiewetenschappen

Stefan Mulder wint Jan Brouwer Scriptieprijs Filosofie en Religiewetenschappen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Uitreiking op 11 april 2017.

Lees verder

Online portal Academische Communicatievaardigheden vernieuwd

Via de portal Academische Communicatievaardigheden van het Talencentrum leer je beter schrijven en presenteren op academisch niveau. Je vindt er handige filmpjes met tekst-en-uitleg en links naar zorgvuldig geselecteerde bronnen. Op de portal vind je bovendien een keur aan cursussen en workshops waarmee je je academische vaardigheden kunt verbeteren. Al deze informatie is online en gratis beschikbaar!

Lees verder