Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 4 april 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Koninklijke Onderscheiding voor Theunis Piersma

Koninklijke Onderscheiding voor Theunis Piersma

De internationaal vermaarde trekvogelecoloog Theunis Piersma ontving dinsdagavond 4 april een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees verder

Subsidie voor Onderwijsonderzoek RUG

Twee teams van RUG-onderzoekers ontvangen een subsidie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) voor 'Samenhangende onderzoeksprojecten'. Met dit financieringsinstrument wil de NRO diepgang en samenhang in het onderzoek van in totaal vijf Nederlandse onderzoeksteams mogelijk maken.

Lees verder

Ben Feringa geeft Nobellezing in De Oosterpoort

Op maandagavond 3 april vond in de Grote Zaal van De Oosterpoort het evenement 'Een ontmoeting met Ben Feringa' plaats, georganiseerd door Studium Generale. Tijdens deze avond gaf Ben Feringa de Nederlandstalige versie van zijn Nobellezing en werd hij geïnterviewd door Coen Verbraak.

Lees verder

The three 'top programmes' at FEB, according to Higher Education Guide Masters 2017

The MSc Econometrics, Operations & AS (EORAS), MSc Marketing and Research Master in Economics and Business have been awarded the 'Top Rated Programme' predicate.

Lees verder