Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 28 april 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Avondklok asielzoekers kan absoluut niet'

Jan Brouwer: 'Avondklok asielzoekers kan absoluut niet'

Burgemeester Koelewijn uit Kampen stelde een avondklok voor asielzoekers voor, na de verkrachting van een 17-jarig meisje in september vorig jaar door een bewoner van het azc in Dronten. Voor een avondklok is volgens jurist Jan Brouwer geen enkele juridische grond. "Je moet dan hardmaken dat alle asielzoekers crimineel zijn, en dat een oorlogstrauma altijd leidt tot verkrachtingen. Dat is onmogelijk", zegt hij in Trouw.

Lees verder

Sytze Brandenburg benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Woensdag 26 april is prof.dr. S. (Sytze) Brandenburg op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Lees verder

Vier medewerkers ontvangen op voordracht van de RUG een Koninklijke Onderscheiding

Woensdag 26 april 2017 zijn vier personen op voordracht van de RUG koninklijk onderscheiden: Tienke Koning, Jan Brouwer, Laurence Gormley en Sytze Brandenburg

Lees verder

117, april 2017

nieuwsbrief april 2017

Lees verder