Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

vrijdag 7 april 2017

Rijksuniversiteit Groningen: Faculty of Philosophy supports Central European University (CEU)

Faculty of Philosophy supports Central European University (CEU)

The academic freedom is threatened by a new law in Hungary.

Lees verder

Nieuwe techniek geeft biomoleculen in weefsels kleur

Een extra detector op een elektronenmicroscoop kan helpen om te bepalen welke moleculen er op specifieke plekken in een cel voorkomen. Dat schrijven wetenschappers van het UMCG en de TU Delft vandaag in het tijdschrift Scientific Reports. "Met deze detector kunnen we elk molecuul in een cel een eigen kleurtje geven," zegt Ben Giepmans, de onderzoeksleider uit Groningen. Kleurenelektronenmicroscopie is een nieuwe toevoeging voor medisch onderzoek, dat tot interessante resultaten kan leiden."

Lees verder

'Heldhaftige' zangvogels redden elkaar

Het was al bekend dat sommige dieren, zoals dolfijnen en mieren, soortgenoten redden uit gevaarlijke situaties. Nederlandse onderzoekers hebben ontdekt dat dergelijk 'heldhaftig gedrag' ook bij wilde vogels voorkomt. Martijn Hammers (GELIFES, Rijksuniversiteit Groningen) en Lyanne Brouwer (Australian National University en Nederlands Instituut voor Ecologie NIOO) toonden dit aan bij de seychellenzanger. Hun resultaten werden begin april 2017 gepubliceerd in de online editie van het tijdschrift Behaviour. Het onderzoek werd gefinancierd door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Lees verder

Conference Economic Evidence in competition law organized by PhD researchers Outhuijse and Lindeboom

An international conference in Amsterdam on the theme 'Economic evidence in competition law and the future of the "more economic" approach'.

Lees verder