Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 16 april 2017

Koningsdag reclamebord - Kilo, pond, ons Snapje? - Klokhuis deze week

            
Maak je eigen koningsdag reclamebord!
klokhuisstudio
 
Het is alweer bijna 27 april en dan is het natuurlijk koningsdag! Als je spulletjes of andere dingen gaat verkopen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je opvalt!

Reclameschilder Henry geeft je tips voor het maken van je eigen bord!
En vergeet niet mee te doen aan de wedstrijd! :D
            
Kilo, pond, ons met Kenny B
klokhuissnapje
 
Met dit Snapje? vergeet je nooit meer wat nou een pond is en wat een ons is! Handig voor als je weer eens bij de slager staat!

Bekijk hier alle Snapjes!
            
Deze week in de uitzendingen:
Het kantoor 147
maandag 17 april
Ben is verkozen tot beste TV-baas! Maar hoeveel mensen hebben er eigenlijk gestemd? Verder in deze aflevering antwoord op de vraag hoe de OV-chipkaart werkt, wat de hoogste toren van Nederland is en waarom Nederlanders zo veel fietsen.

Onderduiken
dinsdag 18 april
Tijdens de Tweede Wereldoorlog duiken honderdduizenden mensen onder, omdat ze door de Duitsers vervolgd worden. Joden, Sinti en Roma om wie ze zijn. Mensen die in het verzet zitten om wat ze doen. En jonge mannen die niet in Duitsland willen werken om wat ze dus niet doen. Nienke praat met Pieter, Harry en Mieke, die om verschillende redenen ondergedoken zaten. In de sketch vragen de kassameisjes zich af hoe het zou zijn om te moeten onderduiken.

Zuid-Afrika: Mandela
woensdag 19 april
Maurice vertelt het verhaal van de beroemde Zuid-Afrikaanse verzetsstrijder Nelson Mandela. Hoe bevocht hij het afschuwelijke apartheidssysteem? Maurice bezoekt de plaats waar veel van Mandela's collega's gearresteerd werden. Mandela zelf werd 27 jaar lang opgesloten. In de archieven van de Mandela Foundation krijgt hij te zien hoe ongekend populair Mandela is geworden. Met een liedje over een held als Nelson Mandela: 'Je moet maar durven'.

Het Klokhuis onderneemt: Koningsdag
donderdag 20 april
Het is bijna Koningsdag en op deze dag zijn we allemaal een beetje aan het ondernemen. Veel kinderen verkopen hun spulletjes op de vrijmarkt of verzinnen gekke acties en optredens. Hoe verkoop je op Koningsdag nou het best je oude speelgoed en hoe zorg je ervoor dat mensen juist naar jóúw kraampje komen? Sosha krijgt tips van marktkooplui van één van de grootste markten in Nederland. En ze leert ook hoe je een goed reclamebord maakt!

Showkleding
vrijdag 21 april
Tycho maakt showkleding. Kleding die opvalt in kleine zaaltjes, maar ook op de enorme podia van megaconcerten. Ook op grote afstand moeten de kledingstukken zichtbaar zijn en 'stralen'. Dolores gaat op bezoek in zijn atelier waar Trijntje Oosterhuis, Paul de Leeuw en De Toppers hun showkleding laten maken.

Dit overzicht is onder voorbehoud van wijzigingen.
Onze website biedt altijd het meest actuele maandoverzicht.
Onderaan die pagina staat ook een downloadbutton, die een printbare versie van het maandoverzicht opent.