Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 26 april 2017

Finalisten naar Vakkanjers Live

Ontknoping tijdens Vakkanjers Live

Tijdens Vakkanjers Live op 15 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht vindt de ontknoping plaats van de Rode Kruis Challenge 2017. De finalisten uit heel Nederland pitchen hun prototype voor een vakjury; welke Vakkanjers hebben de slimste oplossing en gaan met de hoofdprijs naar huis? De deelnemers en bezoekers krijgen daarnaast een kijkje behind the scenes van een muziekfestival en ontdekken wat er allemaal nodig is voor een groot event. Zo maken ze op een compleet nieuwe manier kennis met de wereld van techniek. Ze kunnen zelf flink aan de slag met allerlei activiteiten en natuurlijk zijn er spetterende liveoptredens. 

Wil je meer informatie of Vakkanjers Live bezoeken? Stuur dan een mail naar e.vanmontfoort@vakkanjers.nl.

Explorers op weg naar de finale

Bijna alle finalisten Vakkanjer Explorer bekend!

Een powerbank die je oplaadt op de fiets. Een blindengeleidestok met ingebouwde paraplu en buien-app. Een laptoptas van gerecyclede etuis. Het is maar een kleine greep uit de vindingen die de Vakkanjer Explorers de afgelopen maanden hebben bedacht. Er staat nog één schoolfinale op de rol, alle andere finalisten zijn inmiddels bekend. Bekijk 'the making of' in de video en check de finalisten!

Meer mensen sneller helpen. Dankzij techniek.

Word Vriend van Henry en help het Rode Kruis


Het Rode Kruis, de landelijke opdrachtgever van Vakkanjers, is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Waar ook ter wereld; van noodsituaties in Nederland tot rampen en conflicten wereldwijd. Dit doen ze dankzij de enorme inzet van hun vrijwilligers en met behulp van donateurs. Zoals de Vrienden van Henry, een nieuw initiatief waarbij betrokken ondernemers hun krachten hebben gebundeld en samen voor meer impact zorgen. Wil jij als ondernemer graag iets goed doen en samen het verschil maken? Word dan noodhulppartner van het Rode Kruis!

'Je ziet de leerlingen groeien'


Jongens en meiden ontspannen en vanuit hun eigen kracht hun eindproduct voor de vakjury laten presenteren.  Dat is het doel van Karin van Zwetselaar, trainer bij Vakkanjers. Ze begeleidt de deelnemers van Vakkanjer Scout tijdens workshops presenteren. Hiermee werkt ze aan belangrijke vaardigheden bij de jongeren die centraal staan bij de vernieuwde aanpak van Vakkanjers.

Lees hier meer over de  workshops voor deelnemers.
Vakkanjer Scout op De Ambelt
Op De Ambelt in Apeldoorn hebben ze al de nodige ervaring met Vakkanjers. Hoe is het om mee te doen? En wat steken de leerlingen er van op? Techniekdocent Emmy Stolwijk: "De verhalen gaan vanzelf door de school: we doen weer mee!"

Agenda
 

Expeditie Knappe Koppen  
t/m 30 juni, Maritiem Museum, Rotterdam
www.maritiemmuseum.nl
 
Night of the Nerds
16 mei, Klokgebouw, Eindhoven
www.nightofthenerds.com

 
Maker Festival
20 en 21 mei, Roombeek Cultuurpark, Enschede
www.makerfestivaltwente.nl

Vakkanjers Live
15 juni, Werkspoorkathedraal, Utrecht
www.vakkanjers.nl
Afmelden    Contact

Bekijk deze mail in je browser