Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 8 maart 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Cijferlijst en een brief niet voldoende voor goede selectie masterstudenten

Cijferlijst en een brief niet voldoende voor goede selectie masterstudenten
'Stuur maar een diploma of een cijferlijst, een CV en een motivatiebrief' - selectie is tegenwoordig standaard bij toelating tot Masters degree-opleidingen aan Nederlandse universiteiten. De kwaliteit van die selectie kan veel beter, zo is de uitkomst van het Europese Mastermind Europe-project. Welke kennis of welke academische vaardigheden de studenten moeten hebben is meestal onduidelijk, zo blijkt. Ook voor de mensen die de selectie uitvoeren.
Lees verder

Subsidie voor onderzoekers VU en VUmc voor onderzoek naar verbetering diabetesmedicatiezorg
Marcel Adriaanse (Gezondheidswetenschappen, VU) en Jacqueline Hugtenburg (Klinische Farmacologie en Apotheek, VUmc) hebben van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, een subsidie van €125.000 toegekend gekregen voor onderzoek naar de praktijkverbetering van diabetesmedicatiezorg.
Lees verder

Good hope for a new generation - Reflections on diversity and change in South Africa and The Netherlands
April 5, 2017. Symposium organized by Rijksmuseum and Vrije Universiteit Amsterdam
Lees verder

Publiekscollege over rechtsstatelijkheid partijprogramma's
Wouter Veraart bespreekt waarom het zorgwekkend is dat voorstellen in verkiezingsprogramma's tegen de rechtsstaat ingaan.
Lees verder