Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

woensdag 1 maart 2017

Vrije Universiteit Amsterdam: Integriteitsindex 2016: politieke partijen langs de meetlat

Integriteitsindex 2016: politieke partijen langs de meetlat
VVD was ook in 2016 koploper in integriteitsschendingen. Dat zei Leo Huberts, hoogleraar Bestuurskunde (Vrije Universiteit Amsterdam), op 22 februari 2017 bij EenVandaag.
Lees verder

VU start onderzoeksplaats voor 'Charismatic and Pentecostal Christianity'
De VU start 6 maart 2017 de onderzoeksplaats 'Charismatic and Pentecostal Christianity' in samenwerking met de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Onder leiding van religieonderzoeker, antropoloog en theoloog Miranda Klaver van de faculteit Godgeleerdheid, wordt onderzoek gedaan naar de religieuze en maatschappelijke betekenis van charismatische venieuwingsbewegingen in Nederland.
Lees verder

Zes VU-masters bij 'topopleidingen' Nederland
Op basis van beoordelingen door studenten telt de Vrije Universiteit zes masterstudies die het predicaat 'topopleiding' verdienen.Twee daarvan, Parallel and Distributed Computer Systems en Fiscaal Recht, staan in de top-20. In totaal krijgen dit jaar 144 masterstudies een 7,5 of hoger op hun rapport.
Lees verder

Hilde van Wijngaarden per 1 juni nieuwe directeur Universiteitsbibliotheek
Het College van Bestuur van de VU benoemt mevrouw dr. Hilde van Wijngaarden tot directeur Universiteitsbibliotheek als opvolgster van Josje Calff die op 1 juni 2017 met pensioen gaat. Marjolein Jansen (vice-voorzitter CvB): "Met Hilde wordt de VU versterkt met een directeur die haar vakgebied door en door kent. Haar loopbaan startte zij als wetenschapper en IT- consultant. Haar overgang naar het vakgebied van de bibliotheek leidde haar via de Koninklijke Bibliotheek naar de HvA/UvA waar zij succesvol (digitale) veranderingstrajecten heeft geleid. Door haar achtergrond zal zij een belangrijke schakel naar onze wetenschappers en studenten zijn en zal zij met haar team aan de nieuw ingezette koers van de bibliotheek uitstekend vorm kunnen geven".
Lees verder