Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 8 maart 2017

Universiteit van Amsterdam: Communicatiewetenschap & Mediastudies UvA wereldwijd nummer 2 in QS Ranking

Communicatiewetenschap & Mediastudies UvA wereldwijd nummer 2 in QS Ranking
In de QS World University Rankings by subject, gepubliceerd op woensdag 8 maart, maakt de UvA met het vakgebied Communication & Media Studies een sprong naar plaats 2 van universiteiten wereldwijd. Vorig jaar stond dit vakgebied op de 6de plek. Met in totaal 19 vakgebieden in de top 50 op hun terrein is de UvA net als vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.
Lees verder

Van azc naar een baan
Vluchtelingen in de asielprocedure zouden na twee maanden al moeten kunnen werken om vacatures te vervullen voor kennismigranten of waar geen Nederlands aanbod voor is. Ook kunnen werkende statushouders – en potentiĆ«le werkgevers – meer perspectief krijgen als zij eerder verblijfszekerheid krijgen. Dit zijn twee van de belangrijkste aanbevelingen in het rapport 'Van azc naar een baan', dat op dinsdag 7 maart is verschenen. Het rapport is opgesteld onder leiding van UvA-onderzoeker Tesseltje de Lange.
Lees verder

Ernstige tandvleesontsteking kan wijzen op diabetes
Een slechte conditie van het tandvlees kan een signaal zijn voor een lichamelijke ziekte. Zo kan parodontitis (ernstige tandvleesontsteking) wijzen op diabetes mellitus (suikerziekte). Als regiehouders binnen de mondzorg zouden tandartsen zich daar beter bewust van moeten zijn, zodat zij een rol kunnen spelen in het signaleren van diabetes. Dat stelt ACTA-onderzoeker Wijnand Teeuw op basis van zijn promotieonderzoek. Teeuw verdedigt zijn proefschrift op vrijdag 10 maart aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Lees verder