Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

donderdag 2 maart 2017

Universiteit van Amsterdam: Ruis essentieel voor goede muziek

Ruis essentieel voor goede muziek
Stop met streven naar de perfecte geluidsopname. Hiervoor pleit Melle Kromhout, die op donderdag 16 maart promoveert aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzocht wat ruis is en welke rol ruis en geluidsvervorming spelen in de muziek. Kromhout: 'Ruis bij geluidsopnames lijkt misschien slecht, maar het is wat muziek mooi maakt. Wat het menselijk maakt.'
Lees verder

Lezingenreeks zoomt in op relatie koloniale geschiedenis en kunst & literatuur
Het Nederlands imperialisme en kolonialisme heeft grote invloed gehad op de beeldende kunst en de literatuur. En die invloed is er nog steeds, want aan de basis van de westerse definitie van kunst liggen kaders gevormd door de koloniale geschiedenis. In een nieuwe lezingenreeks van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Stichting Framer Framed belichten wetenschappers en kunstenaars vanuit een historisch perspectief de hedendaagse ontwikkelingen in de beeldende kunst en de letteren in de voormalige Nederlandse koloni├źn.
Lees verder

Zwevende kiezer maakt vaak weloverwogen stemkeuze
Volgens recente peilingen zweeft zo'n 40 tot 50% van de kiezers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Is dat zorgwekkend? Laat de zwevende kiezer zich leiden door de waan van de dag in de media en verkeert de democratie daardoor in crisis? Integendeel, zo laat Sabine Geers in haar promotieonderzoek zien: aarzelende kiezers maken overwegend gebruik van campagnenieuws om zo tot een weloverwogen, geïnformeerde keuze te komen. Geers promoveert op dinsdag 14 maart, een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Lees verder