Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 7 maart 2017

Universiteit van Amsterdam: Beurzen voor twee projecten voor onderwijsvernieuwing aan UvA

Beurzen voor twee projecten voor onderwijsvernieuwing aan UvA
Minister Bussemaker van OC&W reikte vandaag de Comenius Teaching Fellow-beurs van 50.000 euro uit voor het onderwijsproject van Mieke Lopes Cardozo, docent ontwikkelingsstudies, en voor het project van Inti Soeterik, Fadie Hanna, docenten van de Universitaire Pabo, in samenwerking met Tugba Ɩztemir, voorzitter van het platform Amsterdam United. Met deze beurs kunnen ze in hun eigen onderwijs een kleinschalige innovatie en verbetering doorvoeren.
Lees verder

Pupil signaleert onzekerheid bij beslissingen
Een stoplicht dat ineens op rood springt, of een duik in ijskoud water om iemand te redden: we maken voortdurend snelle beslissingen waarvan de uitkomst onzeker is. Wetenschappers vermoeden dat het brein tijdens beslissingen overspoeld wordt door neurochemicaliƫn die aangeven hoe onzeker iemand is over een keuze. Onderzoekers aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf hebben nu bewijs gevonden voor dergelijke signalen door de grootte van de menselijke pupil te meten. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in de meest recente editie van Nature Communications.
Lees verder

Drie UvA chemici toegelaten tot Advanced Research Center CBBC
Prof.dr. Bas de Bruin, Prof.dr. Joost Reek en dr. Moniek Tromp van het UvA onderzoekszwaartepunt Sustainable Chemistry zijn geselecteerd als lid van het 'Advanced Research Center – Chemical Building Blocks Consortium' (ARC-CBBC). Slechts 39 van 159 aanvragers werden toegelaten tot dit nationale onderzoeksconsortium.
Lees verder