Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 2 maart 2017

Universiteit Twente: Fysiotherapeut kan online chronische vermoeidheid na kanker verminderen

Fysiotherapeut kan online chronische vermoeidheid na kanker verminderen
Een groot gedeelte van de patiĆ«nten die behandeld zijn voor kanker kampt nadien met chronische vermoeidheid. Met een nieuwe online interventie konden fysiotherapeuten bij 66 procent van deze patiĆ«nten – die waren uitgerust met een bewegingsmeter en een smartphone – de vermoeidheid klinisch significant laten afnemen.
Lees verder

Van Torentje naar Torentje LIVE: Alexander Pechtold
Samen met Tubantia organiseren we 'Van Torentje naar Torentje', een debattenreeks waarbij de lijsttrekkers in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart op de campus van de UT in gesprek gaan. Vandaag te gast: Alexander Pechtold (D66).
Lees verder

Crowdfunding Jesus Christ Superstar door studenten
Studenten van de UT, het Conservatorium en Artez AKI in Enschede zijn volop aan het repeteren voor de Jesus Christ Superstar show.
Lees verder

Kennispark Twente wordt Novel-T
Vanaf vandaag gaat Novel-T (voorheen Stichting Kennispark Twente) haar ambities fors uitbouwen. Novel-T en haar founders - Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel - stellen zich tot doel het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te zijn.
Lees verder