Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 6 maart 2017

Technische Universiteit Delft: Wetenschappers demonstreren nieuw soort laser

Wetenschappers demonstreren nieuw soort laser
Lasers vind je tegenwoordig overal: artsen gebruiken ze bij het doen van oogcorrecties, kassamedewerkers scannen er je boodschappen mee en quantumwetenschappers hebben ze nodig voor het controleren van qubits in de toekomstige quantumcomputer. In de meeste toepassingen zijn de huidige grote, inefficiƫnte lasers een prima oplossingen, maar quantumsystemen werken op heel kleine schaal en bij extreem lage temperaturen. Wetenschappers proberen al 40 jaar nauwkeurige en efficiƫnte microgolflasers te...
Lees verder

Online cursus programmeren levert nieuwe inzichten op in leergedrag kinderen
Ouders kunnen zich er maar beter niet te veel mee bemoeien als hun kinderen leren programmeren. Dat is een van de resultaten uit het onderzoek naar de online cursus (MOOC) van de TU Delft waarmee kinderen kunnen leren programmeren. Het onderzoek naar de MOOC wordt gepresenteerd op de belangrijke ICSE Conference, eind mei in Buenos Aires.
Lees verder