Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs. Suggestie? Vertel het de redactie.

dinsdag 7 maart 2017

Science Guide: Vijf nominaties voor tweede Pro-Motor award

Vijf nominaties voor tweede Pro-Motor award
Wie wordt de opvolger van het Delftse Ekolectric als winnaar van de Pro-Motor award? Vijf projecten van onder meer het RDM Centre of Expertise en het ROC Twente zijn genomineerd voor die prijs die de innovatieve samenwerking tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs huldigt.
Lees verder

Hogescholen bundelen krachten in deeltijd
De Vereniging Hogescholen opent de jacht op de deeltijdstudent met de lancering van een nieuwe website. Het aanbod van twintig hogescholen, dat zich kenmerkt door een combinatie van werkplekleren, digitaal onderwijs en een onderzoekscomponent, is nu op een plek te vinden.
Lees verder

Grote steden helpen mbo-student op weg naar pabo
De overstap naar de pabo is met de introductie van de toelatingstoets voor velen een struikelblok geworden. Met name mbo-studenten die doorstromen ondervinden problemen. ROC's en pabo's uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam komen daarom met plannen om de overstap soepeler te laten verlopen.
Lees verder